lördag 13 april 2013

Odla i sand


Jag sitter här och funderar över sommarens odling på balkongen. Vad jag vill ha för växter, hur jag ska placera dem för att allt ska få plats och vilka krukor jag ska använda... Och så tänker jag på all jord som jag måste släpa upp för alla tre trapporna. Samma jord som jag ska släpa ner för trapporna när odlingssäsongen är över. Och var gör jag av jorden? Kan jag hälla ut den i rabatterna runt huset där jag bor? Har ingen bil så det är ju inte bara att svänga förbi en återvinningscentral med skräpet.

Läste i en tråd på Odlas forum om att odla i sand, är det någon som har erfarenhet av det? Tydligen kan man använda samma sand år efter år. Då slipper man ju i alla fall forsla bort den på hösten. Gödningen sker genom att man lägger på gräsklipp överst i krukan och fyller på vid behov. Skulle inte vara några problem för mig att få tag i gräsklipp. Det finns stora gräsytor runt huset. Frågan är bara hur mycket hundbajs som det finns där :-s.
Får googla på sandodling också, men jag ska definitivt prova med en kruka nu i sommar. Kanske två, en tomat och en gurka.

Hoppas nu bara att jag hinner med att få tag i plantor innan allt är slutsålt. Känns konstigt att 

Nä, nu ska jag ägna mig åt TV´n en stund innan jag går och lägger mig!

Må så gott och god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar