söndag 24 mars 2013

Omskolat chili!

Godmorgon!

I går eftermiddag ringde de äntligen från Boulevard här i Karlstad och talade om att min soffa har kommit och att jag kunde hämta den om jag ville. 
Ringde till "ex-svågern" och frågade om han kunde hjälpa mig, å det kunde han! Så nu står soffan hemma i vardagsrummet och jag och sonen hade "soffhäng" i går kväll. Jag slumrade till en stund å jäklar så gôtt dä va´ :-).


Nu funderar jag på vad jag ska ha för tavla/tavlor på väggen ovanför soffan. Funderar på att köpa uppspända målardukar, akrylfärg eller likn och låta barnens kusiner måla något färgglatt. Sen skruvar jag upp vita tavellister som jag ställer deras konstverk på. Alla kusinerna ska sova över om 14 dagar så jag tänkte passa på och låta dem måla då.

Det fungerade alldeles utmärkt att stå på balkongen och omskola mina chilisar igår. Solen värmde skönt mot ryggen. Väntade aningen för länge innan jag gick ut så det han och bli skugga längst inne i hörnet, men skönt var det i alla fall!

De här fem tror jag har störst chans att bli fina plantor, då det får lite specialbehandling i ett eget tråg. Lite svalare just där (tror jag i alla fall) och ganska mycket ljus.





I de andra två trågen har jag ställt plantor av blandad kvalité. Vissa kommer att överleva, andra inte.




 Här är en bild på en av två orkideer som jag har i mitt sovrum. Väldigt fint att stoppa orkideerna i glascylindrar. Jag köpte cylindrarna på Ikea i slutet av december och orkideerna någon dag senare. Orkideerna har blommat otroligt fint sen dess!

Nu ska jag ta tag i mina studier!

Ha en skön dag!

lördag 23 mars 2013

Snälla säg att det går!

Hoppas hoppas att det blir tillräckligt varmt i det här hörnet av balkongen så jag kan stå här när jag planterar om mina stackars små chiliplantor! Skulle vara så skönt att kunna göra det utomhus! I går tog jag in påsen med blomjord, som stått på balkongen sedan i december, så den skulle få tina.

Men nu är det dax för morgonpromenaden med jycken, han ligger på golvet och "pratar" för att tala om att det time nu :-)

Ha en skön dag!

söndag 17 mars 2013

Chiliknoppar

Mina chilisar har fått behandling mot löss. Tror att min behandling av årets sådd var lite väl hård, men jag ville bli av med allt på en gång.
Vissa plantor har nog dött, andra ser oroväckande ledsna ut. Tror att såplösningen var lite väl starkt blandad och brände bladen.




Min övervintrade chili har i alla fall klarat lusbehandlingen fint. Den har satt nya skott och har till och med fått blomknoppar! Får väl se om de vill blomma snart och sätta lite frukt :-) Den har i alla fall inte mått dåligt av nerklippningen som jag gjorde för ett tag sen.


I helgen har det blivit mycket plugg. Såg också att jag missat en att göra en inlämningsavgift. Inte bra... Får ta tag i det, försöka skriva ihop den text som krävs och lämna in även om den blir försenad.Vet inte riktigt hur jag ska få tid bara. Känns som om veckan är ganska fulltecknad!

I morgon kommer dottern hem på ett veckolångt besök. Ska bli kul! I morgon kväll ska jag och titta på min andelshäst. Jag har en andel i värmland/dalslandshästen, Yoda Brick tror jag hon heter, och hon ska visas upp på Färjestads travbana. Kl 17 börjar det med lite info och sen strax efter kl 18 får vi titta på Yoda, sen blir det att be ge sig hem!
På tisdag ska jag vara barnvakt åt mina syskonbarn, på onsdag ev hästskötare och så ska vi få in ett biobesök med mat. Jag har fyllt år och biobesök med mat är födelsedagspresenten från mina barn. Ska bli mysigt! MEN hur ska jag hinna plugga!?!

Det får bli sängen nu så jag kan ladda för kommande vecka!

Ha det gott!

onsdag 13 mars 2013

Neeej!

Mina chilisar har fått lus! Både de gamla övervintrande plantorna och de nyodlade. Ställde in allt i duschen och sprayade med såpvatten. Har inte sett några nya friska löss idag men krukorna får stå kvar i mörkret i duschen ett par dygn till så jag lätt kan ge dem en och annan sprayning till.

Tror jag har lyckats få bort ullössen från orkidén också. Fast det tar väl ett tag till innan jag ser resultatet fullt ut. Har i alla fall plockat bort de jag sett och haft på såpvatten. *håller tummar och tår*

De chilisarna jag sådde i år måste planteras om också. Vet bara inte när jag ska få tid till det men de måste komma ner i "riktig" jord nu. Kanske att jag kan ta mig tid i helgen mellan mina studiepass. Kan vara gott att vila hjärnan ibland.

Ha det gott!

torsdag 7 mars 2013

Tjohoo!

När jag kom hem från jobbet idag hade jag fått ett nyhetsbrev från bostadsrättsföreningen. Tydligen har vi skabbiga balkonger och föreningen har kollat på alternativ. Troligtvis kommer de att byggas ut och glasas in! Jippie säger jag! Då kan man använda balkongen tidigare på våren och längre in på hösten!

lördag 2 mars 2013

Strålande sol!

Halllå!
Idag åkte jag till en kompis i Persberg för en skidtur på sjön Yngen. Blev en härligt skidtur på ca 6 km i strålande sol! Lite för mycket vind, men när vi kom i lä var det jätteskönt! Efter skidturen blev det en semla och en kopp te! Satt som en smäck!
När jag skulle packa bilen för att åka hem till mamma och pappa kom en hård vind, strax efter började en hagelskur som hette duga! Efter att jag hoppat in i bilen fick jag rensa öronen från hagel.


Del av storöa

Grävlingskullarna där det planeras vindkraftverk

Också en del av storöa






Persbergs klockstapel

När jag kom hem till mor och far i Brattfors var det fortfarande molnigt och kallt, men en stund senare sken solen igen, även om det fortfarande blåste blev det jätteskönt ute. Jag och mamma tog en promenad "runt härrgårn" med hundarna. Också jätteskönt! Den här dagen har gått i motionens tecken! Förutom nu då när jag sitter i soffan, äter chips, choklad och dricker vin.. :-)

Ha en mysig fortsättning på kvällen!